Ja!!!

Jag har gjort det! Jag har köpt en splitterny, vit, skinande, fin, fantastisk MacBook! Och jag fick en iPod-touch nästan på köpet! Super happy fun fun!

Nån som vill köpa min gamla PC?

Mac vs. PC

Jag vill ha en Macbook. Jag är så himla trött på PC, PC är en styggelse som världen borde befrias från! Min två månader gamla minidator är väl okej, den är ju praktisk att ta med sig. Men man kan verkligen inte göra något mer ansträngande än skriva lite, kolla mailen och boka gympass på den. Allt annat tar en evighet! Youtube kan man ju bara glömma. Och då ska vi inte prata om min gamla dator... Visserligen går internet snabbare, men det vägs upp av att den tar en livstid på sig att starta upp, den låser sig, den väger ett ton och den är ful!
Nej ge mig en macbook, nu! Det borde väl ändå vara okej att köpa en nu när jag både jobbar och pluggar, och man får ju en iPod-touch på köpet också. Jag kommer bli lugnare och mer harmonisk, jag bara det det...

Världens bästa sambo!

Jag har bästa sambon! Igår när jag vaknade stod det en nybryggd kopp kaffe brevid sängen. Satt i sängen, drack perfekt kaffe och vaknade till lite innan jag gick upp. Härligt!

Effektivisering

Jobbar på som tusan, säger upp avtal, beställer program, sätter papper i pärmar, fixar fram avtal, mailar, registrerar volontärer, effektiviserar :)

Informationsplan

Jag håller på att skriva en informationsplan, den har inte så mycket innehåll än men den är i allafall underbart stilig! Appearence is everything har jag hört :)

Kabinhelvete!

Den här jävla kabinbanan! Varje gång en av kabinerna kommer ner till dalstationen, som råkar var den byggnad där jag sitter och försöker skriva på mitt ex-jobb och jobba med utomordentligt viktiga frågor rörande alpina världscupen, så vibrerar hela byggnaden. Det låter jättehögt, som att sitta i ett sågverk och det är också nått slags pulserande ljud, sjukt irriterande. Kan folk inte bara bojkotta kabinen och åka lift istället. Åtminstone till jag är klar med ex-jobbet.

Nu åker jag hem och letar reda på mitt USB-minne som hade den dåliga smaken att försvinna imorse, trots att det innehåller allt jag skrev igår. Fan.

Måndag

Jag har träningsvärk i vänsterarmen efter ridningen i lördags. Och lite i magen också, jag älskar att ha träningsvärk, speciellt i magmusklerna :) Ska jobba på en mer liksidig träningsvärk på pumpen ikväll. Första passet efter sommaren, hur svag har jag blivit? Eller stark? Positivt tänkande ska vara bra har jag hört :)
 
Var i Uppsala i helgen, hann med ganska mycket, både träffa mamma och pappa, gå på Ikea, hämta Irma och fölisen (som växt galet mycket) i Västerås, födelsedagskalas och mysa med Ozzy och Charlie (som också växt massa). Och pappa berättade att Ziezos ägare från Holland hade varit och kollat på mini-Ziezoerna och både dom och Askö tyckte att Irmezo var jättefin!

Jag har kommit på att jag tycker bättre om föl än barn. Barn snorar, skriker och är oförskämda och kräver en massa. Föl är fina, mjuka, har mysiga mular, roar sig själva och kan byta färg! Coolt!

Nu ska jag jobba vidare. 

Saker som händer just nu

Har nu officiellt jobbtiteln koordinator.
31 augusti börjar jag plugga ekonomi.
Började min tjejvasanträning i tisdags med ett välbehövligt Body balancepass, knakade som en liten tant.
Åker till Uppsala ikväll för att fira systers födelsedag.
Ska rida igenom tre eller fyra hästar imorgon och ge dem (och mig) en rejäl genomkörare.
Har fixat min hemförsäkring.
Skriver på mitt ex-jobb.
Gjorde fyllda paprikor igår som blev till fyllda paprikahalvor som blev till paprikagratäng.


Malar

Jag har nog inte sagt det men vi har haft mottfjärilar (små grå äckliga insekter) i lägenheten. Nu är dom borta, döda, utrotade och jag är lycklig. Men vi måste fortsätta att ha allt mjöl och sånt i tätförslutna påsar eller burkar för annars kanske dom kommer tillbaka. Usch. Jag skyller på hon som bodde i lägenheten innan oss, det måste vara hennes fel. Hon hade en stor papegoja föresten, borde inte såna äta insekter? 

Att skaka hand

Det här med att skaka hand med folk man redan känner är ett fenomen jag inte känner mig helt bekväm med. Känns märkligt och onödigt. Skaka hand gör man med folk man inte känner, första gången man träffas, hälsar och presenterar sig. Jag jobbar nästan bara med män, modell äldre (de flesta åtminstone dubbelt så gamla som mig), och dom gör det hela tiden. Förra veckan skakade en person hand med mig när vi träffades och när han gick, en annan när jag mötte honom på parkeringen och idag skakade en tredje hand när vi sågs. Jag inser att jag måste vänja mig.

En annan intressant gest jag träffat på här är att lägga en hand på någons axeln, känns också som typiskt manligt. Typ lägga handen på axeln när man sagt något roligt, lägga handen på axeln för att understryka när man ger beröm eller ger uppmuntran. Jag har nog aldrig gjort det själv, jag kanske borde börja.

Eller så kan jag fortsätta kramas, jag gillar att kramas!

Fredagsbulle

Idag har jag sällskap på kontoret av Olle. När han kom vid halv tio så fick jag en nybakad kanelbulle från Grädda. En fredagsbulle. Han är snäll Olle :)

Poliser i Åre

När jag gick tillbaka till kontoret nu efter att ha hämtat posten så körde en polisbil förbi, spännande tänkte jag, det är ju inte så ofta poliser i Åre (förutom under sthlmsveckan). Kanske ett nytt bankrån eller någon annan action har hänt. När jag sen gick över torget så såg jag att poliserna hade stannat utanför Max, min tanke var då -åh nån kanske har rånat dom där otrevliga långsamma personerna som jobbar där, eller börjat bråka för att orginalmålet tog 20 minuter att få och då var det ändå lök på hamburgaren och tacodippen var slut. Eller nått sånt. Jag såg hur poliserna gick mot ingången sådär som poliser går, lite vaggande med händerna vilande på bältet alternativt batongen om dom är mer åt Gunvaldhållet. Men dom gick så långsamt så jag tolkar det som att dom hade lunch. Dom borde ha gått snabbare om dom vill hinna äta maten på sin lunchrast, alternativt ringt in sin beställning redan innan dom satte sig i bilen.  


Östersund

Igår var vi (Ellie, Ida och jag) och storhandlade på Willys och ÖB i Östersund. Vi hittade allt vi skulle ha så nu har vi ett ovanligt välfyllt kylskåp, skafferi, badrum och städskåp. Förutom kakao som vi glömde.
Hade sen en mycket skön eftermiddag/kväll som vi bara ägnade åt att dricka te och lyssna på Harry Potter och halvblodsprinsen.

Nu ska jag jobba vidare och även försöka få tag på kursplanerna för mina tre ekonomikurser så att jag kan skicka dem till Högskolan Dalarna för undervärdering.

Just ja, Lisa, mötet gick mycket bra och roligt att Julia gillar kläderna :)

Stormöte på jobbet

Det här är ju ingen modeblogg men eftersom jag är lite extra nöjd med min outfit idag så måste jag ändå berätta om den. Dagen till ära har jag svart pennkjol på mig, secretary style! Med underkjol och allt. Till det har jag en vit tischa med knappar på axlarna, vita tygskor, orange kofta och ringar med svarta pärlor på i öronen. Fint! Har matchat med fint rosa nagellack och inbakad fläta i luggen. Mycket nöjd som sagt, inte varje dag jag har så genomtänkta kläder på mig... :)

Tillbaka från bloggsemestern!

Nu när jag regelbundet sitter vid datorn igen så tycker jag att det är på tiden att uppdatera bloggen! Sitter nu i nya lägenheten, Evelina, Rupi och Ellie har åkt in till Åre för att kolla på en akroflygtävling men jag ska passa på att jobba lite. Har STORT möte på jobbet imorn så jag ska förbereda mig lite. Nu kom solen fram också så ska nog sätta mig på balkongen.
Lägenheten är super, känns enorm efter att ha bott på 24 kvadrat i ett år. Och på ett loft med tre andra senaste månaden... Inredningen i vardagsrummet är dock lite spännande, speciellt efter att vi fyndade en blommig soffa på loppis häromdagen. Fast missmatch är ju en stil det med!
Igår gick vi först långa vägen upp på Skutan, mycket duktigt av oss. Och vi hittade hjortron på vägen! Jag har aldrig ens sett hjortron förut, förutom i affären eller som sylt! Sen var vi på kräftskiva på Pigo och efter det åkte vi hem till Ida och Erik ett tag innan vi gick vidare till HC och sen Beefalo. Träffade massa folk som jag inte sett på hela sommaren, underbart! Idag har det blivit slappdag, trist väder fram till nu så vi har mest legat i sängen och sovit och läst böcker. Snart klar med Marilyn Mansons självbiografi, obehaglig men bra. 

Nu ska jag jobba! Puss!


RSS 2.0